Gebedsnoot?

Een gebedsnoot is een reismaatje, maar ook een altaar, een stilteplek. Je draagt deze stilte mee in je broekzak. Wanneer je je even afzondert en ‘m opent kijk je in de handen van God. Wat jij erin hebt geschreven ligt open en bloot voor Hem. Door op deze manier je gebed bij je te dragen ben je zowel met de Schepper verbonden als met de mensen wiens naam je in je nootje hebt geschreven. Dat getuigt van hoop, liefde en betrokkenheid.

Sinds ik zelf de gebedsnoot heb ontdekt is er een geweldig avontuur gestart. Ik heb gemerkt dat God zich laat vinden, Hij verbindt zich aan mensen, gelovig of niet, die Hem zoeken. Het gevolg is dat ik, de kunstenaar, een kunstwerk word. Hij werkt aan mij in plaats van dat ik iets maak…

De gebedsnoot is gemaakt van hout, in diverse afmetingen. Ik zet er bij sommigen een ornamentje in van gekleurd glas, dat ik zelf smelt, om het een persoonlijk karakter te geven. Zo is het een prachtig middel om in gebed te blijven voor hen die je aan het hart gaan. Ook is het een prachtig cadeau voor de ander. De beschrijving van de gebedsnoot is beschikbaar in meer dan 40 talen! Het geeft elke keer weer een gevoel van dankbaarheid als je de noot cadeau kunt geven in iemands eigen taal.

Lees meer over de gebedsnoot op www.gebedsnoot.nl.


De gebedsnoot in meer dan 40 talen

Hier vind je de toelichting bij de gebedsnoot in meer dan 40 vertalingen. Het is een verzameling die in meer dan 25 jaar is ontstaan. Ook dat is een vorm van creativiteit en schoonheid. Zoveel talen, culturen, relaties, verbondenheid. Al de mensen die hebben geholpen om dit te realiseren, ben ik bijzonder dankbaar. Zij zijn stuk voor stuk geraakt door het gebruik van hun gebedsnoot en daardoor groeit de wens om anderen te laten delen in dit geluk. Want wat is nou het geheim van de gebedsnoot? Het is een klein altaartje. Abraham, de vader van alle gelovigen, had bij een altaar zijn ontmoetingen met de Schepper. Die gaf hem richting in het leven en voor de toekomende eeuwen kreeg hij beloften waar de gelovige van vandaag zich in spiegelt. Wanneer je iemand kent die een andere taal of dialect spreekt en je wilt hem of haar verrassen of verbinden zal de betekenis van jouw gebaar een onuitwisbare indruk achterlaten. Voel je vrij om gebruik te maken van deze teksten. Voor een bestelling ga je naar 'contact'. Hier vind je de Nederlandse toelichting.

Kies een taal


De ervaring van juf Sandra

In de hal van een chr. basisschool staat een grote gebedsnoot op een sokkel. Juf Sandra vertelt wat de gebedsnoot voor haar betekent:

“Een grote variant van de Gebedsnoot waar we met een groep omheen kunnen staan. Met elkaar pratend  over onze gebedsnood. Ieder die dat wil mag ook wat op het hout schrijven, we bidden samen. Het is mooi om een tastbaar beeld te hebben. We brengen het samen bij God. God hoort, Hij is er. Ons gebed reikt verder, en de gebedsnoot herinnert ons ook aan de thema's waar we ons aan toegewijd hebben. Na enige tijd kunnen we ook terugblikken, misschien afschuren en onze dank erin schrijven. Ook moeten we de ‘noot’ soms na enige tijd weer ‘afstoffen’ en gaan gebruiken. De woorden die de gebedsnoot voor mij het beste omschrijven zijn 'actief', 'samenbindend', 'stil-staan', 'tastbaar' en 'zichtbaar'.”