Wiebe van Dingen, 1954, Loppersum

Beeldend kunstenaar sinds 1992, Docent kunstvakken in het Voortgezet Onderwijs.

Ik ben opgegroeid in het Noorden van het land in een tijd dat er in ieder dorp nog ambachten uitgeoefend werden. De verschillende beroepen waren toegankelijk alsof ze nooit zouden uitsterven: klompenmaker, slager, timmerman, meubelmaker, edelsmid, klokkenmaker, enz. Door mijn onderzoekende houding en groeiend godsbesef ontwikkelde zich een gevoel voor schoonheid, menselijke verhoudingen en natuurlijke processen.

Op m’n 27e, na een bezoek aan het Rijksmuseum, startte een interessant creatief proces. In dit proces van jaren werden latente interesses wakker en vielen puzzelstukjes op hun plaats. Mijn behoefte groeide om vaardigheden te leren in het bewerken van hout, (edel-) metaal, glas, enz.. Diverse opleidingen volgden. De ontwikkelde skills en het plezier om met mensen te werken leidden tot de keuze voor een baan in het Voortgezet Onderwijs als 1e graads docent kunstvakken.

De sieraden en beelden die in de loop van de tijd zijn ontstaan laten een interessant proces zien waar persoonlijke ontwikkeling en een verfijnd beeldend vermogen tot uiting komen. Dit is de aanleiding voor bijzondere verhalen en onvergetelijke ontmoetingen die op hun beurt weer de aanzet zijn voor nieuw beeldend werk. 

Voor uitgebreide informatie, een bestelling, een te organiseren expositie, een opdracht, kunstuitleen, een persoonlijk sieraad of workshop ben je van harte welkom om contact met me op te nemen via het contactformulier.