Een bezielende ervaring

Ik geef regelmatig workshops met afwisselende thema’s. Deze kunnen inspirerend, verdiepend, onderzoekend, ontspannen en creatief zijn. Mijn opdracht is dat ik iedere deelnemer een bezielende ervaring wil meegeven. Hieronder vind je een selectie van de workshops die ik geef.


  1. Het creatieve proces”. In deze workshop wordt je aan de hand van een aantal opdrachten bepaald bij belangrijke momenten in je leven. De positieve verwerking hiervan levert energie en een plan tot visualiseren d.m.v. een kunstwerk. Werken met klei, hout, pen en papier, kwast, teksten schrijven, een dans of … Hierin is een grote mate van persoonlijke vrijheid belangrijk.


  2. Ontwerp je eigen sieraad”. Laat je leiden door je eigen motieven en voorkeuren in vorm, kleur en materiaal. Het ontwerpproces is leidend en gericht op het ontwikkelen van onorthodoxe sieraden. Dus geen bling-bling en ook geen cursus edelsmeden. Het verwerken van een ervaring of emotie wordt uitgedrukt in materiaal en de draagbaarheid ervan wordt onderzocht en toegepast.


  3. De kunst van het vinden”. Dit gaat over ‘Art Trouvé’, gevonden materialen worden geordend, samengevoegd, geabstraheerd tot een sprekend beeld.


  4. Het bos in”. Tijdens een wandeling die start op een inspirerende locatie letten we op de verschillende groeivormen van bomen en planten. Notities van vondsten en gedachten worden verwerkt tot een presentatie.


  5. Daar bij de rivier…”, ”…gaan je voeten dansen”, zegt een lied. We zoeken een rivier en onderzoeken welke aspecten hier een rol spelen voor de beleving en ontwikkeling van de deelnemers. Er zijn een aantal opdrachten waar individueel en samen naar gekeken wordt. Dit kan een individuele beleving geven maar kan ook leiden tot een gezamenlijk werkstuk.


Er is veel meer mogelijk, dus ook een workshop op maat of één die nog nooit gegeven is. We spreken de wensen en mogelijkheden vooraf door en maken afspraken.

Wil je dat ik een workshop kom geven voor je bedrijf, jeugdclub, school, kerk, je vrienden of zelfs gewoon voor jezelf… Neem dan contact met me op.