Om het thema LICHT uit te beelden werk ik met verschillende materialen. Meestal doe ik dat met hout, maar nu met zilver, edelsteen en goud. Opaal is de edelsteen die ik hier heb verwerkt in een collier. Het is een fascinerende steen waarin het licht steeds op een andere golflengte en kleur je ogen binnenkomt.

Dit sieraad heb ik gemaakt omdat het licht in de opaal mij herinnert aan een bijzondere gebeurtenis. Deze opaal is diep uit de grond naar de boven gehaald. Vervolgens geslepen en in het licht geplaatst. Het reflecteert het het licht wat van boven komt op krachtige wijze. Niet door spiegelende facetten maar vanuit de ziel, de diep gelegen lagen en structuren in de steen. Het hangertje heb ik gemaakt van zilver en op het belletje zit een plaatje goud. De steen is een opaal uit een stuk. Het belletje kan rinkelen ter herinnering.

Sieraad met licht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.