Expositie “Tussen Zoeken & Vinden” in de Grote Kerk in Epe

 Van 12 juli t/m 30 augustus. Open op di- vr, 13.30 - 16.00 uur.

Tijdens de expositie “Tussen Zoeken en Vinden” is het werk van beeldend kunstenaar Wiebe van Dingen en Grafisch ontwerper Roel Ottow te bewonderen. Regelmatig zal Wiebe aanwezig zijn om voor belangstellenden een toelichting te geven bij de geëxposeerde werken. De houten beelden zijn 3-Dimentionaal en te bekijken in de sfeervolle entourage van de Oude Kerk, midden in Epe. Het is mogelijk om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Regelmatig is Wiebe te vinden in de natuur. Soms is dat in de beslotenheid van de Veluwse bossen en op andere momenten in de ruimte van het wijdse landschap daarbuiten. Juist in dat ontspannen zoeken naar het onbekende ligt de verrassing en is bepalend voor hem om het hout te vinden waarmee hij zijn beelden maakt. Onder zijn handen veranderen wonden in het hout tot mensfiguren, sprekende karakters, die een eigen verstaanbare taal spreken.

Kenmerkend aan inspiratie is dat is het je ogen opent en richting geeft in het voortstuwend groeiproces om te worden zoals je bent bedoeld. Ieder mens is uniek en heeft op z’n weg ijkpunten nodig. Kairos betekent zoveel als ‘het juiste woord op het goede moment op die plek waar het nodig is.’ Het verlangen naar dat moment maakt van de mens een reiziger, een pelgrim. Heilige onrust is de intrinsieke motivatie. Augustinus schreef geïnspireerd door psalm 62: ”Rusteloos blijft ons hart, totdat het zijn rust vindt in U.”

Wiebe van Dingen getrouwd met Maaike, samen hebben ze vier kinderen. Hij werkte 20 jaar in het voortgezet onderwijs als kunstdocent, 25 jaar als edelsmid en schrijft momenteel aan z’n boek. Door een bezoek aan het Rijksmuseum werd hij gewezen op de gebedsnoot, een kostbaar reisaltaar afkomstig uit de eerste christengemeenschap. Dat leidde tot een bijzonder creatief proces van inmiddels meer dan 40 jaar. Een gevarieerd aanbod van gebedsnoten zijn aanwezig op deze expositie.

Heeft u een vraag aan Wiebe dan kunt u hem via zijn website bereiken.

Tussen zoeken en vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.