Klooster Nieuw Sion organiseert inspiratiemaaltijden; een bijzondere kloosteravond waarop je aan lange tafels kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een boeiende slotgang. Een prachtige manier om je honger te stillen, te genieten, te verdiepen en met nieuwe inspiratie op pad te gaan. Wat een leuke uitnodiging kreeg ik van Annelies Steensma, één van de organisators. Ze vroeg me om deze slotgang te verzorgen. Aan de hand van mijn houten beelden mag ik deelnemers op 31 mei meenemen langs de expositie in het sfeervolle klooster. Ook jij kan daarbij zijn. De foto hiernaast is van de bibliotheek in het klooster.

Twee jaar geleden was ik op bezoek bij een dominee hier in Apeldoorn. Mijn oog viel op een rij boeken, allemaal van de hand van schrijver, filosoof en theoloog (en ook nog socioloog, het is wat...) Tomas Halik. Ik mocht een aantal van de boeken van de dominee lenen. 'Raak de wonden aan' was de eerste die ik las. Na het lezen van dit boek, wat gaat over de wonden van Christus, was ik diep geraakt. Ik zag de overeenkomst tussen zijn teksten en mijn kunstwerken; zijn woorden en mijn beelden. Beide hebben ze een proces van jaren nodig gehad om te rijpen tot iets waardevols. Op de kloosteravond neem ik je mee in mijn proces.

Klik hier om meer te lezen over de inspiratiemaaltijd in het klooster, het stukje wat zij daarover geschreven hebben en de uitnodiging om erbij te zijn.

Korte samenvatting van het boek 'Raak de wonden aan' van Tomas Halik

Een bundel met scherpzinnige essays waarin Halik doordringt tot de mystieke, diepere lagen van het geloof. Raak de wonden aan van Tomáš Halík bevat veertien theologisch-filosofische essays over de mystieke diepere lagen van geloof, en een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar op het huidige tijdsgewricht. De Tsjechische priester en hoogleraar neemt het verhaal van de ongelovige Thomas als uitgangspunt. Het vraagt moed om de wonden van onze wereld onder ogen te zien en ze aan te raken met geloof, een christelijk geloof dat door die aanraking zelf getekend en gewond raakt.

Expositie en verhalen in Klooster Nieuw Sion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.