Expositie 'Van letter tot Leven' in de Wilhelminakerk in Dordrecht n.a.v. 400 jaar Dordtse synode én de eerste druk van de Bijbel in de Statenvertaling. De expositie loopt van 26 oktober t/m 24 november. Mijn werk vind je op de bovenverdieping.

Toelichting bij “Deur”, het werk van Wiebe van Dingen.
De basis is een dikke schijf eikenhout (65 x 51 x 5 cm). De jaarringen zijn goed te zien waarmee de indruk wordt gewekt dat het om hoge leeftijd gaat. Droogtescheuren laten zien dat de natuurlijke processen hun sporen achterlaten. De bast rondom zit mooi op z’n plaats als een sierlijke decoratie.

Glas.
Verdeeld over de oppervlakte zijn zes druppelvormige objecten van gebrand glas ingelegd.
Het glas bestaat uit twee lagen helder glas met daarover enkele pigmenten die samengesmolten zijn. De druppelvorm heeft een tweeledige betekenis: water als regen en het beeld van ontkiemend zaad, nieuw LEVEN.

De Arabische tekst.
Boekdrukkunst is een techniek die de mens in staat stelt om op mechanische wijze teksten af te drukken. Wanneer men echter niet in staat is betekenis aan letters, woorden en geschriften te verbinden, ontstaat er geen begrip. Wanneer men leest en vervolgens begrijpt, zal de letter leven brengen. Een Arabisch sprekend iemand wees me de weg. Er staat: “Deur, Opening, Weg, Overwinning, Verzoening”!

Afmetingen van de schijf eikenhout: 65 x 51 x 5 cm, gemaakt in 2018.

www.wiebevandingen.com
Houtsnijdershorst 647, Apeldoorn
[email protected]

De expositie is geopend op woensdag t/m zondag van 13.30 - 17.00 uur, de toegang is vrij.

Klik hier voor meer info.

Van Letter tot Leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.