Een paar weken geleden, op zondag 23 september, gaf ik een workshop tijdens de 'Festivalkerk', een alternatieve kerkdienst die regelmatig op het programma staat in gemeente De Schuilplaats in Ede.

Tijdens vorige workshops die ik bij andere edities van de Festivalkerk mocht geven, gingen we vaak het bos in en hebben we gekeken we naar groeivormen van bomen. Vooral de buitenkant, de stam, de bast en de vertakkingen. Deze dag was het weer helaas niet al te best en bleven we binnen. Een gelegenheid om met elkaar de diepte in te gaan en geïnspireerd te raken.

Ik had verschillende schijven, doorgezaagde stukken hout mee genomen. Deze lieten bijzondere tekeningen zien waarover we ons verbaasden. De vraag die ik in het midden legde was: "Als wij onszelf met een boom zouden vergelijken en na vele jaren zouden wij worden doorgezaagd, welke tekeningen en structuren zouden wij dan willen dat een ander zou zien?". Met andere woorden: wat wil je ontwikkelen in je leven, wat wil je achter laten. Daar kwamen diverse getekende reacties op. 

Een aanzet om onze hoop, onze zogenaamde 'takken', te richten op licht en lucht.

Workshop in de Schuilplaats, Ede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.